‘Noahs Skibe’, Sognehuset, Jelling :

Myten om Noahs Ark er en fælles myte for Muslimer, Jøder og Kristne. I denne installation fortælles om det der, følger når ens verden falder i grus og man må finde nye veje. Sammenbruddet kan være som følge af sygdom, krig, klimaforandringer eller anden ulykke. Den store fortælling handler om det gode liv, og hvad der siden gik galt, og om hvordan livet igen opstod. Kunstnerne har forladt deres hjem i et håb om et bedre liv.

Der er tale om en skulptur sammensat af en armada af Noahs ark, skabt af flygtninge, som beskueren kan gå rundt om.

Kunstværket er skabt under ledelse af  kunstnerne Lea Voss Lyne samt Jens Kynde i samarbejde med Dansk Røde Kors samt kunstfestivalen ‘48 Stunden Neukölln’.

Sammen med installationen vises en video sløjfe med 3 syriske flygtninge, der fortæller om Noahs Ark og deres tidligere hjem i Syrien. Videoen er skabt af fotograferne Husam Ejle og Hala Mohieddin Arabi.

Der vises endvidere portrætter (Fotos) af Afeature,  samt i løbet af ugen udlægger en kristen, en muslim, en jøde hver en fortolkning af fortællingen om Noahs Ark.

På åbningsdagen fortæller sognepræst Kristian Bøcker om ‘Myten - den som altid vender tilbage’ og kirketjener/site manager (UNESCO) Kirsten Thøgersen viser rundt i det smukke sognehus og fortæller om baggrunden for det store vægmaleri udført af kunstneren Alexander Tovborg.